11.29.2015

Takto létaly včely na brněnské včelnici.

 

 

 

11.29.2015

Při posledním zakrmování v září jsme kontrolovali stav včelstev. V Jihlavě bylo vše v přádku, napočítali jsme 12 nabitých úlů + 1 jeden černý pasažér!

 


Velmi rychle jsme přišli na původ včelstva. Byla tam královna, zakladené larvy, nanošené zásoby na zimu.. Jedná se to...

Krystalizace je vnějším projevem zrání medu a je jeho naprosto přirozenou součástí. Pokud vám med zatuhne, jde dokonce o známku kvality. Proč?

 

Ve chvíli, kdy včela vypustí ze svých hltanových žláz enzymy a promíchá je s nektarem nebo medovicí, vznikne směs, která se už...

Květový smíšený a medovicový lesní med je pro vás již stočen a připraven ve sklenicích. Podle čeho byste si měli vybrat? Můžete vzít v úvahu chuť, ale také složení.

 
Složení medu
 
Včelí med je tvořen z 38 % ovocným cukrem, 31 % hroznovým cukrem, 17 % vodou, 7 % složen...

Že se nejedná jen o pouhou laskominu, je již dnes jasné nejspíš úplně všem. Med byl odjakživa nedílnou složkou lidového léčitelství a i v dnešních dnech přeplněných špičkovými medikamenty moderní medicíny má stále své významné zastoupení. Často bývá používán jako dopln...

Please reload

Blog o včelách a medu

 

Archiv
Please reload

Hledání podle Tagů
Přidej se k nám
  • Facebook Basic Square

Jedu na medu - blog o včelách a medu