top of page

Jak se včelaří ve světě

Ať jsou úly různorodých materiálů a tvarů v pralese, na střeše mrakodrapu nebo na okraji savany, vždy jsou to úly, kde včelky pracují a je tím jasně daný i přístup a povinnosti včelařů. Najdou se samozřejmě i výjimky

Sudán

desetiletí občanské války zničili Sudánský sektor medu, který byl největší v Africe. Vláda se nyní snaží o jeho obnovu, učí lidi včelařit, čímž se snaží zlepšit ekonomickou situaci.

včelař ze Sůdánu

Video o organizaci "Honey care Africa"

Čína

Používání pesticidů, změny klimatu jsou příčinou nedostatečné produkce medu v Číně. Mají proto problém s ředěnými medy, obsahem jedovatých látek. Polovina testovaných vzorků s licencí nesplňovala požadavky. Problém se supermarketovým medem je zřejmě podobný jako u nás.

Včelaření v Číně

Včelaření v Číně

Etiopie

Podoba moderního včelaření v Etiopii. Je s ním problém, protože vyžaduje precizní práci na výrobě úlů. Pokud práce není přesná, úly se stanou na obtíž. Také jsou velmi drahé. Etiopská vláda před nějakou dobou distribuovala 150 000 rámečků, které se však ztratily. Nikdo je nepoužíval. Další snahy už budou jedině s proškolením pro tyto rámečky. V Etiopii je možné používat jedině rámečky, které může včelař sám vyrobit do zapůjčených úlů.

Moderní včelaření v Etiopii

Moderní včelaření v Etiopii

Původní úly v Etiopii

Jemen

Včelaření v Jemenu

Včelaření v Jemenu

Austrálie

Nepál

Včelaři z Nepálu

Včelaři z Nepálu

Další články
Archiv
Hledání podle Tagů
Zatím žádné štítky
  • Facebook Basic Square
bottom of page