Staré včelíny našich dědůO víkendu bylo hezké počasí, po sněhu ani památky, tak jsme se zajeli podívat na dva staré opuštěné včelíny. Pojdte se s námi podívat jak...
Sčítání včelstev 12 +1Při posledním zakrmování v září jsme kontrolovali stav včelstev. V Jihlavě bylo vše v přádku, napočítali jsme 12 nabitých úlů + 1 jeden...
Krystalizace medu - známka kvalityKrystalizace je vnějším projevem zrání medu a je jeho naprosto přirozenou součástí. Pokud vám med zatuhne, jde dokonce o známku kvality....
Složení medu a co jsme letos vytočiliKvětový smíšený a medovicový lesní med je pro vás již stočen a připraven ve sklenicích. Podle čeho byste si měli vybrat? Můžete vzít v...
Proč jíst med - pochoutka anebo lék?Že se nejedná jen o pouhou laskominu, je již dnes jasné nejspíš úplně všem. Med byl odjakživa nedílnou složkou lidového léčitelství a i v...