top of page

Kde sehnat cukr pro včelaře

V srpnu má již většina včelařů med stočený a začíná příprava včel na zimní období a je potřeba dodat jim cukr, aby měly dostatek zásob na dlouhé zimní měsíce.

Jedno včelstvo potřebuje optimálně 12 - 20 kg cukru na zimu. Kde ale sehnat cukr za výhodnou cenu?

Napsal jsem celkem do tří českých cukrovarů, s dotazem, za kolik prodají půl tuny cukru pro včelaře. Nejlepší nabídka byla z cukrovaru Vrbátky, kde nabízejí 50 kg pytle s cukrem za 19,- Kč/Kg s DPH.

V roce 2016 se cena cukru zvýšila o cca. 3 koruny. Tudíž se cena přibližuje ke 20 korunám za kilo.

Shodou okolností několik řetězců spustilo slevové akce na cukr od 10.8.2016. V Tescu, Albertu a Globusu mají tento týden cukr v akci za 10,90,- Kč s DPH.

Vydal jsem se tedy do Tesca a vzal s sebou pomocníka, abych nemusel vše tahat sám. V supermarketu jsme naložili dva vozíky po 120 kg (konečně se využila kapacita jejich velkých vozíků). Přijel jsem k pokladně a když prodavačka viděla 240 kilo cukru, zhrozila se a řekla: " Limit na osobu je 12 kg cukru na den pane, ale co s vámi mám dělat... Naúčtujeme každý balík zvlášť."

Už jsem jí platil poslední balík a v tom přišla ostraha supermarketu. "Pane my nejsme žádný velkosklad a máme přísné limity. Takhle by si sem mohl chodit každý. Naložte si to a už ať se to neopakuje." Jak sekuriťák řekl, tak jsem učinil na naložil do kufru fábie náklad ( Auto sedělo až na zemi :) )

Můj závěr a doporučení je, aby si každý včelař hlídal podobné akce v supermarketech a při výhodné akci cukr koupil do zásoby. Ano, jsou zde vždy limity na nákup. Na druhou stranu i za pokladnou jsou jen lidé, když prodavačku hezky poprosíte a řeknete že to máte pro včely, jistě vám vyjde vstříc a nějaké kilo navíc prodá.


Další články
Archiv
Hledání podle Tagů
Zatím žádné štítky
  • Facebook Basic Square
bottom of page